Włosi wiedzą, jak jeść. Być może w następstwie tego, że używane przez nich kompozycje są świeże, aromatyczne oraz solidne dla każdego. Tradycyjna kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem pożywienia – koncentruje się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania wskazują, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować poprawę utraty wagi, lepszą inspekcję poziomu cukru we krwi oraz obniżenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest również dobre i oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, które nie jedynie smakują niesamowicie, lecz także są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.
włoskie jedzenie Kraków
Zerknij na kilka poniższych czynników, jakie stanowią treść kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina i gotuj!
Olej z oliwek
Jest to praktycznie niebezużyteczne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które spożywa się w czasie realizowania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej pomniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest dostatnia w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak też witaminę E i inne zdrowe związki, które zmniejszają stan zapalny.
Italian Cuisine in Krakow
Pomidory z puszki
Rześkie pomidory są olśniewające, jednak te z puszki mogą uczynić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest niezwykle ważne. Pomidory pomagają chronić nas przed niektórymi nowotworami, chorobami serca i osteoporozą i są w stanie działać jako silne przeciwzapalne związki.
Czosnek
Czosnek ma na swoim koncie długą przeszłość wykorzystania z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, obejmuje związek o nazwie allicyna, jaki przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to właśnie dzięki czemu krew ma prawo płynąć bez ograniczeń), wywołuje powstawanie naczyń krwionośnych i hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą wstrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu asekuracji przed rakiem oraz obniżyć poziom glukozy we krwi w celu zmniejszenia ryzyka cukrzycy.